fbpx

Weboldal Elemzés: A Kulcs a Keresőoptimalizálásban

2023. aug. 18. | seo, weboldal

A weboldal elemzése egy kulcsfontosságú lépés a sikeres keresőoptimalizálásban (SEO). Ez a folyamat segít feltárni a weboldal erősségeit és gyengeségeit és lehetővé teszi, hogy felismerjük milyen irányba induljunk a weboldal SEO-jának a fejlesztése érdekében.
A szakértői weboldal elemzés során számos fontos tényezőt értékelünk és ezeket az adatokat felhasználjuk a weboldal teljesítményének javításához. Ebben a cikkben bemutatom a weboldal elemzés folyamatát és a legfontosabb lépéseket.

1. Technikai Elemzés

A technikai elemzés az első és legalapvetőbb lépés a weboldal elemzésében. Ennek során megvizsgáljuk a weboldal technikai állapotát és működését. A következő szempontokat értékeljük:

 • Oldaltérkép és robots.txt fájl: Ellenőrizzük, hogy az oldaltérkép és a robots.txt fájl helyesen van-e beállítva, hogy segítsék a keresőmotorok indexelését és irányítását.
 • Betöltési sebesség: A weboldal betöltési sebessége kulcsfontosságú a felhasználói élmény és a SEO szempontjából is. Használjunk olyan eszközöket, mint a Google PageSpeed Insights vagy a GTmetrix a sebességproblémák azonosításához.
 • Mobilbarát kialakítás: Ellenőrizzük, hogy a weboldal teljes mértékben mobilbarát-e, mivel a mobil keresések egyre fontosabbak.
 • Belső linkstruktúra: Az oldalak közötti belső linkstruktúra fontos a keresőmotorok és a felhasználók számára is. Biztosítsuk, hogy az oldalak egymáshoz relevánsan legyenek linkelve.

2. Kulcsszókutatás és Versenytárselemzés

A kulcsszókutatás során azonosítjuk azokat a kulcsszavakat, amelyekre a weboldal optimalizálható és amelyekre a célközönség keres. A versenytárselemzés során pedig megvizsgáljuk, hogyan teljesítenek a versenytársak ezekre a kulcsszavakra. Használjuk ezeket az eszközöket és forrásokat a kulcsszavak azonosításához:

 • Google Kulcsszótervező: A Google ingyenes eszköze a kulcsszavak kutatásához és a keresési volumen elemzéséhez.
 • SEMrush és Ahrefs: Ezek a fizetős eszközök lehetővé teszik a kulcsszavak kutatását, versenytárs elemzést és a linkprofil feltérképezését.

Ha részletesebben is érdekel a téma, akkor olvasd el a bejegyzésemet a Kulcsszókutatásról vagy a Fizetős kulcsszókutató eszközökről.

3. Tartalom Elemzés

A tartalom elemzése azt jelenti, hogy értékeljük a weboldal tartalmát a minőség, az eredetiség és a relevancia szempontjából. Fontos, hogy a tartalom megfelelő kulcsszavakat tartalmazzon és választ adjon a felhasználók kérdéseire. A következő szempontokat vizsgáljuk meg:

 • Kulcsszóoptimalizálás: Ellenőrizzük, hogy a kulcsszavak megfelelően szerepelnek-e a címekben, címkékben és a tartalomban.
 • Eredetiség: Győződjünk meg arról, hogy a tartalom eredeti és nem tartalmaz duplikált részeket.
 • Relevancia: Ellenőrizzük, hogy a tartalom releváns-e a weboldal témájával és a célközönséggel.

4. Linkprofil Elemzés

A linkprofil elemzése azt jelenti, hogy értékeljük a weboldalra mutató linkeket és a weboldal visszahivatkozásait. Fontos az erős és releváns visszahivatkozások kialakítása. Az alábbi eszközök segíthetnek a linkprofil elemzésében:

 • Moz Link Explorer: A Moz eszköze lehetővé teszi a weboldal linkprofiljának elemzését és a visszahivatkozások minőségének ellenőrzését.
 • SEO Spyglass: Ez szintén egy erős eszköz a visszahivatkozások elemzéséhez és a linkprofil javításához.

5. Rendszeres Jelentések

Végül fontos, hogy rendszeresen jelentéseket készítsünk a weboldal teljesítményéről és az elvégzett munkáról. Ezek a jelentések segítenek nyomon követni a változásokat és az eredményeket, amiket beépíthetünk a további keresőoptimalizálásba.

Kulcsszókutatás 5 ingyenes módszerrel:

Ha érdekel, hogyan kereshetsz kulcsszavakat ahhoz, hogy előrébb juttasd a weboldalad a keresőben, akkor iratkozz fel a hírlevelemre!
5 ingyenes és egyszerű módszert osztok meg veled, melyek segítségével a megfelelő kulcsszavakat használhatod a tartalmaid megírásakor.